8 Nisan 2009 Çarşamba

Deri ceket İstanbul büyükşehir tiyatrolarında bu sezon gösterime girdi. Benim de galasında oyunu izleme şansım oldu:).Deri ceketinin yakasındaki kürklerden sıkılan ve bu tüylerden kurtulmak isteyen genç bir akademisyen, bu sorunu için ilginç bir çözüm yolu buluyor. Devletin koyunları tımar ettiği yerde kolaylıkla bu tüylerden kurtulabileceğini düşünmesi başına gelecek bir dizi absürt durumun başlangıcını oluşturuyor. Devlette her yapılan işin kayıt altına alınması gerektiğinden, bu deri ceket de o dakikadan itibaren devlet nezdinde bir koyun olarak kabul ediliyor..

Deri ceket görünümlü koyunumuz ise artık devlet dairelerinde o oda senin bu müdürlük benim bir deri ceket olduğunu ispat etmeye çalışıyor...
“Ben koyun olmadan kurtulmayı deneyeceğim!”

Oyun, Bürokrasinin çıkmazlarını, bu çıkmazlar içindeki insanların çaresizliklerini, seçimlerini esprili ve dahası oldukça sert bir üslupla eleştiren bir oyun.

Bulgar tiyatro yazarı Stanislav Stratiev yazmış arif akkaya da yönetmiş. Oyuncu kadrosunda ise Yiğit Sertdemir, Hikmet Körmükçü, Cengiz Tangör, Can Ertuğrul, Yeliz Gerçek gibi isimler var.

Gidilip görülesi bir oyun derim ben.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa