27 Kasım 2010 Cumartesi

Surname- 2010



Sühendam hanım 5 yıl önce eşini kaybetmiş, yaşadığı hayata küsüp kitaplarla dolu dükkanında insanlardan uzak bir yaşam sürdürmeye başlamış yanlız bir İstanbul hanımefendisi. Tam da eşiyle evlilik yıl dönümünde kitaplarının arasında daha önce hiç görmediği bir kitaba rastlayan Sühendam hanım kitabın sayfalarında gezinirken eşinin kendisi için yazdığı bir sürnamenin içerisinde buluyor kendini.

Ve böylece şenlik başlıyor..

zümrüd-ü anka kuşu, tellallar, tulumcular, deliler, atlıllar, mehter takımı, curcunabazlar, şakbaz, şakendam, çengiler, matrakbazlar, kuşbaz, tiryakiler, esnaf arabaları, ibiş, karagöz, hacivat, tefbaz, pişekar, meddahlar, maymunbaz ve maymun, parendebaz ve istanbulbazlar...Osmanlı dönemindeki şenliklerin coşkusunua kaptırıyorsunuz bir an için kendinizi..
Bununla birlikte İstanbulbazlar ise günümüz İstanbul'unda yaşayabilmek için türlü türlü beceriler edinmiş insan kalabalığının komik anlarını sahneliyor.Ve aslında içinde yaşarken farketmediğimiz anların belki de günümüz şenliği olduğunu düşündürüyor..

Oyunun bu kadar etkileyici olmasında kuklaların, maskelerin ve kostümlerin tasarımcısı Candan Seda Balabanın da payı büyük sanırım. Kuklalar o kadar inanılmaz ki kukla olduklarını unutmaya başladığınız bile oluyor.

Yani biz bu oyunu sevdik, bilmem ki ne dersiniz:)

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa